Du behöver
- 150 g smör eller margarin
- 2 dl socker
- 3 st ägg
- apelsin rivet skal av 1/2
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
Garnering:
sötmandlar ca 20
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen, ett och ett, under fortsatt kraftig omrörning och rör i ytterligare några minuter.
2
Blanda samman rivet apelsinskal med de båda mjölsorterna och bakpulver. Rör ner det i smeten och rör till en jämn smet.
3
Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
4
Grädda i nedre delen av ugnen ca 12-15 minuter.
5
Skålla, skala och klyv mandlarna under tiden.
6
Ta ut kakan och lägg mandlarna i en mönster över den. Ställ tillbaka kakan i ugnen och grädda i ytterligare ca 30-40 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr.
7
Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp och får kallna på galler. Kakan går att frysa.