Du behöver
- 50 g jäst
- 3 dl morotssaft
- 3 dl filmjölk
- 1 tsk salt
- 0.5 dl oregano eller andra kryddörter
- 4 dl grahamsmjöl
- vetemjöl ca 9 dl
Pensling:
                                                                filmjölk
                                                                oregano 
Ugn: 200°
Det här behövs för 2 limpor:
Gör så här
1
                Blanda morotssaft och filmjölk och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
            
2
                Tillsätt salt, krydda, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen blank och smidig och låt den jäsa ca 30 minuter.
            
3
                Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den och dela sedan degen i 2 delar.
            
4
                Forma degbitarna till 2 avlånga limpor och lägg dem i smorda forma att jäsa i ca 1 timme. Pensla sedan med filmjölk, strö på oregano och grädda ca 50 minuter i nedre delen av ugnen. Ta bröden ur formarna och låt dem kallna på galler under bakduk.
            










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                             
                            
Du kan byta ut morotssaften mot vatten om du vill.