Du behöver
- 1 kg skinka färsk benfri
- 1 st gul lök
- 3 st morötter
- palsternackor ca 150 g
- 50 g rotselleri
- 200 g kålrot
- 8 dl köttbuljong
- 2 st tomater
- salt och peppar
- 2 msk mjöl + vatten
- hackad persilja
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Skär köttet i ca 3×3 cm stora tärningar. Skala och hacka löken.
2
Bryn kött och lök i lite matfett i omgångar. Lägg över det i en gryta. Salta och peppra.
3
Tillsätt buljong och låt det puttra under lock på svag värme ca 25-30 minuter.
4
Skala under tiden rotselleri, palsternackor, kålrot och morötter. Skär det i tärningar.
5
Lägg ner alla rotfrukterna i gryta och låt allt puttra under lock tills rotfrukterna är mjuka, ca 15-20 minuter.
6
Vispa ut mjölet i lite vatten och red av skyn. Låt grytan puttra några minuter till. Smaka av.
7
Hacka tomterna och strö dem och hackad persilja över grytan.