Du behöver

  • 1 kg skinka färsk benfri
  • 1 st gul lök
  • 3 st morötter
  • palsternackor ca 150 g
  • 50 g rotselleri
  • 200 g kålrot
  • 8 dl köttbuljong
  • 2 st tomater
  • salt och peppar
  • 2 msk mjöl + vatten
  • hackad persilja

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Skär köttet i ca 3×3 cm stora tärningar. Skala och hacka löken.

2
Bryn kött och lök i lite matfett i omgångar. Lägg över det i en gryta. Salta och peppra.

3
Tillsätt buljong och låt det puttra under lock på svag värme ca 25-30 minuter.

4
Skala under tiden rotselleri, palsternackor, kålrot och morötter. Skär det i tärningar.

5
Lägg ner alla rotfrukterna i gryta och låt allt puttra under lock tills rotfrukterna är mjuka, ca 15-20 minuter.

6
Vispa ut mjölet i lite vatten och red av skyn. Låt grytan puttra några minuter till. Smaka av.

7
Hacka tomterna och strö dem och hackad persilja över grytan.