Du behöver
- 600 g skinka benfri färsk
- 3 st morötter
- 1 st purjolök
- 0.5 tsk salt
- 10 st kryddpepparkorn
- 3 st lagerblad
- 1 st köttbuljongtärning
- 1.5 msk vetemjöl
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 1.5 dl vatten
- 2.5 tsk soja
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i ca 2 cm stora tärningar. Skala och skiva morötterna. Ansa och skiva purjolöken.
2
Bryn köttet i lite matfett. Lägg över det i en gryta.
3
Fräs purjolöken lätt i lite matfett. Lägg över det i grytan tillsammans med moröterna.
4
Tillsätt salt, kryddpeppar, lagerblad och smulad buljongtärning.
5
Vispa ut mjölet i grädden och rör ner det i grytan. Späd med vatten och soja.
6
Låt allt småputtra under lock ca 12-15 minuter. Rör då och då i grytan. Smaka av. Bjud kokt potatis till.