Du behöver

  • 600 g skinka benfri färsk
  • 3 st morötter
  • 1 st purjolök
  • 0.5 tsk salt
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 3 st lagerblad
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 dl vatten
  • 2.5 tsk soja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i ca 2 cm stora tärningar. Skala och skiva morötterna. Ansa och skiva purjolöken.

2
Bryn köttet i lite matfett. Lägg över det i en gryta.

3
Fräs purjolöken lätt i lite matfett. Lägg över det i grytan tillsammans med moröterna.

4
Tillsätt salt, kryddpeppar, lagerblad och smulad buljongtärning.

5
Vispa ut mjölet i grädden och rör ner det i grytan. Späd med vatten och soja.

6
Låt allt småputtra under lock ca 12-15 minuter. Rör då och då i grytan. Smaka av. Bjud kokt potatis till.