Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk malen ingefära
  • 3 st päron
  • 1 dl valnötter hackade
  • 50 g smör kallt

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker ljust och pösigt.

2
Blanda samman mjölet med bakpulver och ingefära. Rör ner det i äggsmeten.

3
Häll smeten i smord och bröad form., gärna med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

4
Skala, klyfta och kärna ur päronen. Tryck ner päronklyftorna i smeten. Strö över hackade valnötter.

5
Hyvla det kalla smöret med en osthyvel och lägg det över kakan så att det täcker hela kakan.

6
Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter.

7
Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp och får svalna. Bjud gärna vaniljglass till kakan.