Du behöver
- 9 st potatis
- 1 st lök stor gul
- 3.5 dl gräddmjölk
- salt och peppar
- 600 g strömmingsfilé
- 1 st dill knippa
- 1 st ansjovisfiléer
- 3 st tomater
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och skiva potatis och lök tunt.
2
Varva potatis, lök, salt och peppar i en smord eldfast form. Häll gräddmjölken över.
3
Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
4
Skölj under tiden strömmingsfiléerna och låt dem rinna av. Lägg dem med köttsidan uppåt. Fördela ansjovisfiléerna och klippt dill på dem. Rulla ihop med skinnsidan uppåt.
5
Lägg strömmingsrullarna på den halvfärdiga potatisen. Ställ tillbaka formen och grädda ytterligare ca 20-25 minuter.
6
Skär tomaterna i klyftor. Ta ut formen och stick ner tomatklyftorna emellan strömmingsrullarna. Ställ tillbaka formen och grädda ytterligare ca 5 minuter.