Du behöver

  • 9 st potatis
  • 1 st lök stor gul
  • 3.5 dl gräddmjölk
  • salt och peppar
  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 st dill knippa
  • 1 st ansjovisfiléer
  • 3 st tomater

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och skiva potatis och lök tunt.

2
Varva potatis, lök, salt och peppar i en smord eldfast form. Häll gräddmjölken över.

3
Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.

4
Skölj under tiden strömmingsfiléerna och låt dem rinna av. Lägg dem med köttsidan uppåt. Fördela ansjovisfiléerna och klippt dill på dem. Rulla ihop med skinnsidan uppåt.

5
Lägg strömmingsrullarna på den halvfärdiga potatisen. Ställ tillbaka formen och grädda ytterligare ca 20-25 minuter.

6
Skär tomaterna i klyftor. Ta ut formen och stick ner tomatklyftorna emellan strömmingsrullarna. Ställ tillbaka formen och grädda ytterligare ca 5 minuter.