Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 0.75 dl ströbröd
  • 1.5 dl vatten eller mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Pensling:

soja
1 st tomater burk utan spad
1 skiva vitt bröd
1.5 msk smör eller margarin
1 st vitlöksklyfta pressad
0.5 dl persilja klippt

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Låt ströbrödet svälla i vätskan. Blanda ner färs, ägg, salt och peppar. Arbeta samman färsen.

2
Forma den till en ring på ett smort ugnssäkert fat. Lägg tomaterna i mitten.

3
Smula brödet och blanda det med fett, vitlök och persilja. Klicka detta på tomaterna.

4
Pensla färsen med soja och stek i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter. Servera med kokt eller bakad potatis.

5
Baka potatis i halvor: Bakpotatis i halvor kan bakas på gallret i ugnen bredvid färsen. De tar ungefär lika lång tid som färsen.