Du behöver
- 2 st squash stora
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st paprika
- 1 st bönor burk blandade i tomatsås
- 2.5 msk sweet chilisås
- salt
- 2 dl riven ost
Ugn: 200°-250°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
                Dela squashen mitt itu på längden. Gröp ur det mesta av fruktköttet med hjälp av en tesked. Finhacka det.
            
2
                Lägg squash-halvorna i en smord eldfast form. Ställ in formen mitt i 200° varm ugn ca 15 minuter så att de mjuknar.
            
3
                Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikan.
            
4
                Fräs löksorterna mjuka och glansiga i lite matfett. Tillsätt paprikan och inkråmet från squashen. Låt det fräsa med en stund.
            
5
                Tillsätt bönorna och låt allt koka ca 5 minuter. Smaka av med sweet chilisås och salt.
            
6
                Fyll squashskålarna med röran. Strö över riven ost. Gratinera mitt i 250° varm ugn ca 8-10 minuter. Bjud gott bröd till.
            










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                            