Du behöver

  • 1 kg grönsaker t
  • dillkvistar
  • vitlöksklyftor ev.

Saltlag:

1 l vatten
1 dl salt

Ättikslag:

2 dl ättikssprit
3 dl vatten
4 dl socker
0.5 msk kryddpepparkorn
3 st kryddnejlikor
0.5 tsk vitpepparkorn
2 st lagerblad

Det här behövs:

Gör så här

1
Skiva de skalade morötterna tunt. Dela blomkålen i små buketter. Förväll dem i 2-3 minuter i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av.

2
Skiva sellerin, strimla de urkärnade paprikorna och skär eventuellt tomaterna i klyftor. Lägg alla grönsaker i en skål. Häll över saltlagen. Låt det stå kallt i ett dygn.

3
Häll av saltlagen och lägg grönsakerna på glasburkar. Lägg eventuellt ner 1 vitlöksklyfta och ett par dillkvistar i varje burk.

4
Koka upp allt till ättikslagen. Häll den het över grönsakerna. Sätt genast på ett lock. Förvara pickels kallt. Den är färdig att äta efter ca 3 veckor och håller ca 6-12 månader i kyla.