Du behöver
- 400 g blandfärs
- 1 st lök stor gul
- 1 st tomater ask krossade med chili
- 1 tsk salt
- 1 st paprika
- 1 st burk majskorn ca 150 g
- 2 dl ris långkornigt
- 5 dl vatten
- 1 tsk salt
- 2.5 dl riven ost
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Börja med att koka riset i vatten och salt ca 20 minuter tills vätskan är inkokt.
2
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färsen och fräs allt tills det har lite färg och är smuligt.
3
Kärna ur och hacka paprikan. Rör ner den i färsen tillsammans med salt och krossade tomater. Låt röran puttra samman 6-8 minuter. Smaka av.
4
Tillsätt majskornen och riset. Rör om så att det blir väl blandat.
5
Häll färsen i en smord eldfast form. Strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills allt har fin färg och är genomvarmt.