Indonesiska sesamköttbullar

De här köttbullarna har en spännande kryddsmak och konsistensen blir annorlunda med sesamfröna.

Du behöver

  • 500 g fläskfärs mager
  • 1 tsk salt
  • 1 st lök liten finhackad gul
  • 1 msk soja
  • 0.5 tsk nymald vitpeppar
  • 4 st tabasco droppar
  • 0.5 tsk koriander
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 1 st ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 1.5 dl sesamfrön
  • smör till stekning

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Rör färsen med salt. Tillsätt lök, soja, kryddor, ägg och mjöl. Blanda väl.

2
Forma små köttbullar med vattensköljda händer. Rulla bullarna i sesamfrön. Rulla dem sedan i händerna och lägg dem på smörpapper.

3
Stek i smör på svag värme, ca 8-10 minuter. Servera med couscous, en klick matlagningsyoghurt och sallad.


Kommentar:
Sesamfrön hittar du billigast i hälsokosthyllan.

Scroll to Top