Du behöver

  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 1.5 dl mjöl
  • 100 g smält smör

Chokosmet:

100 g smör
4 msk socker
2 tsk vetemjöl
2 dl gräddmjölk
4 tsk kakao

Gör så här

1
Ägg, socker, salt och kakao vipsas samman. Mjöl och smältsmör röres i. Häll i muffinsformar, helst aluminium.

2
Grädda i ugnen i 160 grader i 15-20 min. Muffinsen sjunker ihop då de tas ut.

3
Chokosmet: Smör, socker, mjöl, gräddmjölk och kakao blandas i en kastrull. Sjud tills det tjocknar. Häll 1 msk smet i mitten. Ställ i kylskåpet att svalna. Frys sedan. Ta fram dem till kaffet. Ska ätas lite frysta.