Du behöver
- 2 st ägg
- 3 dl strösocker
- 1 krm salt
- 4 msk kakao
- 1.5 dl mjöl
- 100 g smält smör
Chokosmet:
100 g smör
4 msk socker
2 tsk vetemjöl
2 dl gräddmjölk
4 tsk kakao
Gör så här
1
Ägg, socker, salt och kakao vipsas samman. Mjöl och smältsmör röres i. Häll i muffinsformar, helst aluminium.
2
Grädda i ugnen i 160 grader i 15-20 min. Muffinsen sjunker ihop då de tas ut.
3
Chokosmet: Smör, socker, mjöl, gräddmjölk och kakao blandas i en kastrull. Sjud tills det tjocknar. Häll 1 msk smet i mitten. Ställ i kylskåpet att svalna. Frys sedan. Ta fram dem till kaffet. Ska ätas lite frysta.