Tex-mex-gryta

Du behöver 500 g köttfärs 1.5 msk smör 1 st lök skivad gul 3 st stjälkar blekselleri i skivor 1 st burk krossade tomater 1.5...

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 1.5 msk smör
  • 1 st lök skivad gul
  • 3 st stjälkar blekselleri i skivor
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1.5 dl vatten
  • 1 st bönor burk konserverade röda
  • 1.5 tsk chilipeppar
  • 1.5 tsk salt
  • 5 dl rödkål strimlad

Tillbehör:

crème fraîche
gräddost riven
bröd sprödvärmt

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Fräs färs, lök och selleri i smör under omrörning tills färsen är smulig.

2
Tillsätt tomater, vatten, bönor, chilipeppar och salt. Sjud grytan ca 10 minuter.

3
Finstrimla kålen och tillsätt den. Koka under lock tills kålen är mjuk, ca 5 minuter. Servera grytan med tillbehören.

Scroll to Top