Du behöver
- 500 g köttfärs
- 1.5 msk smör
- 1 st lök skivad gul
- 3 st stjälkar blekselleri i skivor
- 1 st burk krossade tomater
- 1.5 dl vatten
- 1 st bönor burk konserverade röda
- 1.5 tsk chilipeppar
- 1.5 tsk salt
- 5 dl rödkål strimlad
Tillbehör:
crème fraîche
gräddost riven
bröd sprödvärmt
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Fräs färs, lök och selleri i smör under omrörning tills färsen är smulig.
2
Tillsätt tomater, vatten, bönor, chilipeppar och salt. Sjud grytan ca 10 minuter.
3
Finstrimla kålen och tillsätt den. Koka under lock tills kålen är mjuk, ca 5 minuter. Servera grytan med tillbehören.