Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 6 dl havregryn
  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning:

1 st ägg
0.5 dl socker
1 tsk potatismjöl
1 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
50 g smör osaltat

Ugn: 200º

Gör så här

1
Smält fettet och häll det över grynen. Vispa ägg och socker pösigt.

2
Blanda ner grynblandningen och mjölet blandat med bakpulver i äggsmeten.

3
Klicka ut smeten med en tesked på bakplåtsklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt kakorna kallna.

4
Blanda alla ingredienserna, utom smöret och vaniljsockret, till fyllningen i en kastrull. Vispa krämen kraftigt och låt den sjuda upp.

5
Tillsätt smöret lite i taget och smaka av med vanilj. Lägg ihop kakorna 2 och 2 med krämen emellan. De går att frysa utan kräm.


Kommentar:
Behöver du frysa kakorna med kräm emellan så är de godast att äta halvtinade.