Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 6 dl havregryn
- 2 st ägg
- 3 dl socker
- 2 msk vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Fyllning:
1 st ägg
0.5 dl socker
1 tsk potatismjöl
1 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
50 g smör osaltat
Ugn: 200º
Gör så här
1
Smält fettet och häll det över grynen. Vispa ägg och socker pösigt.
2
Blanda ner grynblandningen och mjölet blandat med bakpulver i äggsmeten.
3
Klicka ut smeten med en tesked på bakplåtsklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt kakorna kallna.
4
Blanda alla ingredienserna, utom smöret och vaniljsockret, till fyllningen i en kastrull. Vispa krämen kraftigt och låt den sjuda upp.
5
Tillsätt smöret lite i taget och smaka av med vanilj. Lägg ihop kakorna 2 och 2 med krämen emellan. De går att frysa utan kräm.
Behöver du frysa kakorna med kräm emellan så är de godast att äta halvtinade.