Du behöver
- 2 dl socker
- 1 st ägg
- 1 st saffran 0,5 g
- 4.5 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 150 g smör
- 1.5 dl mjölk
- 2.5 st äpplen Ingrid Marie
- 0.5 dl pärlsocker
Ugn: 200°
Det här behövs:
Gör så här
1
Rör ihop socker, ägg, saffran, vetemjöl och bakpulver.
2
Tillsätt 100 g smör och finfördela det i mjölblandningen till en grynig massa.
3
Tillsätt mjölken och rör till en slät smet.
4
Häll smeten i smord och bröad form, ca 23 cm i diameter.
5
Skala, kärna ur och sära äpplena i klyftor. Stick ner dem i smeten.
6
Hyvla över det resterande smöret och strö på pärlsocker.
7
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-50 minuter eller tills kakan känns torr.
8
Låt kakan vila en stund i sin form innan den stjälps upp och får kallna.
Hemligheten med rulltårta är att vispa kraftigt och att grädda kakan direkt. Vill du ha en vanlig rulltårta så uteslut pepparkakskryddorna. Du kan också fylla den med hallonsylt. Blanda alltid samman mjölet med bakpulvret innan du rör ner det i smeten.