Lyxiga laxtårtan

Hemligheten med en god smörgåstårta är att göra den dagen innan så att fyllningens smaker hinner utvecklas. Garnerar den gör jag däremot samma dag som den ska avnjutas.

Du behöver

Fyllning 1:

2 dl tonfisk
2 dl lätt crème fraiche
0.5 dl lättmajonnäs
0.5 st gul lök
2 msk chilisås

Fyllning 2:

1 st böcklingpastej tub
3 st hårdkokta ägg

Garnering:

majonnäs
1 st kaviar (160 g)
4.5 st hårdkokta ägg
500 g lax rökt
salladsblad dill

Det här behövs för 14-16 bitar:

Gör så här

1
Låt tonfisken rinna av och dela den i mindre bitar. Skala och finhacka löken.

2
Blanda samman alla ingredienserna till fyllning 1. Smaka av med salt och peppar.

3
Skala och hacka äggen till fyllning 2. Klipp dillen fint.

4
Lägg 3 skivor kantskuret bröd som botten och bred över hälften av fyllning 1.

5
Lägg 3 skivor bröd på andra ledden. Bred på böcklingpastejen. Fördela ägghack och dill över.

6
Lägg på 3 skivor bröd parallellt med de första och bred resten av fyllning 1 över dem. Lägg på de 3 sista brödskivorna på andra ledden. Bred majonnäs över dem. Täck tårtan med gladpack och låt den stå kallt till nästa dag.

7
Befria laxen från skinn och ben. Skär den i tunna skivor. Gör laxrosor av dem. Skala och skiva de hårdkokta äggen.

8
Bred majonnäs även på sidorna och eventuellt lite mera överst på tårtan. Garnera med laxrosor, svart kaviar, äggskivor och dill som på bilden. Tryck fast sallatsblad runtom.

Scroll to Top