Kycklingwok med mycket grönt

Att woka mat är ett bekvämt sätt att snabbt och lätt få en fräsch middag.

Du behöver

  • 4 st kycklingfil
  • 2.5 msk olja
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk salt
  • 300 g blomkål
  • 10 st salladslökar
  • 200 g champinjoner
  • 200 g sockerärter
  • 7 st cocktailtomater
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk vatten
  • 1 krm svartpeppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Strimla filéerna, dela blomkålen i små buketter och skär lök och svamp i bitar.

2
Woka (fräs) kycklingen med vitlök i olja, tills köttet är genomstekt. Salta. Håll kycklingen varm.

3
Fräs blomkål, lök och svamp tills det nästan är mjukt. Tillsätt sockerärterna mot slutet.

4
Blanda ner kött och tomater. Värm några minuter under omrörning. Blanda ner soja, vatten och peppar.

Scroll to Top