Jordnötskakor

Amerikanska stora småkakor.

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör eller margarin
  • 150 g jordnötssmör rumsvarmt med hackade nötter i
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl brun farin
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl mjölk
  • jordnötter ca 50 g skalade

Ugn: 175°

Gör så här

1
Grovhacka jordnötterna och rosta dem lätt i en torr stekpanna.

2
Blanda samman mjöl och bakpulver.

3
Rör samman matfett och jordnötssmör. Arbeta in det i mjölblandningen, gärna med en el-visp.

4
Tillsätt socker, farin, vaniljsocker och mjölk. Arbeta samman allt till en slät deg.

5
Dela degen i ca 22 lika stora bitar. Forma bollar. Platta till dem så att de blir stora runda kakor.

6
Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt och tryck fast några rostade jordnötter på varje kaka.

7
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills kakorna är genombakade.

8
Låt kakorna kallna på galler.

Scroll to Top