Du behöver
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 100 g smör eller margarin
- 150 g jordnötssmör rumsvarmt med hackade nötter i
- 0.5 dl socker
- 0.5 dl brun farin
- 1.5 tsk vaniljsocker
- 0.5 dl mjölk
- jordnötter ca 50 g skalade
Ugn: 175°
Gör så här
1
Grovhacka jordnötterna och rosta dem lätt i en torr stekpanna.
2
Blanda samman mjöl och bakpulver.
3
Rör samman matfett och jordnötssmör. Arbeta in det i mjölblandningen, gärna med en el-visp.
4
Tillsätt socker, farin, vaniljsocker och mjölk. Arbeta samman allt till en slät deg.
5
Dela degen i ca 22 lika stora bitar. Forma bollar. Platta till dem så att de blir stora runda kakor.
6
Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt och tryck fast några rostade jordnötter på varje kaka.
7
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills kakorna är genombakade.
8
Låt kakorna kallna på galler.