Du behöver
- 600 st nötkött eller fransyska
- 2 msk smör
- 2 st gul lök skivad
- 2 st grön paprika strimlad
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- 1 tsk kummin koriander och paprikapulver
- 0.5 tsk ingefära av vardera och nejlikor
- 1 tsk salt
- 1 st burk krossade tomater ca 400 g
- 2.5 dl vatten
Det här behövs för 5-6 port:
Gör så här
1
Skär köttet i ca 2 cm stora tärningar. Bryn dem i smör och lägg över dem i en gryta. Fräs sedan löken och lägg den i grytan.
2
Blanda ner vitlök, paprika, kryddor, salt och tomater. Rör om och späd med lite vatten.
3
Sjud på svag värme ca 45 minuter eller tills köttet känns mört. Smaka av med mera kryddor om så önskas. Ris serveras till.
4
Lägg upp följande tillbehör i små skålar och bjud till grytan: kokosflingor, russin, skivade bananer, grön strimlad paprika och mango chutney.