Gratinerad kyckling med broccoli

Kycklingfiléer är en styckningsdetalj allt oftare säljs för sig. Det finns även urbenad lårfilé, som du också kan använda till receptet.

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 pkt broccoli 250 g
  • saft av 1 apelsin
  • 0.5 tsk dragon
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Fyllning:

4 skiva ost stark

Strössel:

0.5 dl grahamsmjöl
1 msk matfett mjukt
2 msk keso
0.5 dl ost stark riven

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Snitta upp filéerna. Lägg in 1 skiva ost i var och en, och fäst ihop med en tandpetare.

2
Lägg filéerna och broccolin i grupper på ett smort ugnssäkert fat. Strö över salt och kryddor, och häll på saften. Grädda i ugn ca 10 minuter.

3
Blanda strösslet och strö det över rätten. Grädda färdigt i ca 8-10 minuter. Kokt potatis är gott till.


Kommentar:
Bjud gärna rätten med en gräddfilssås: Blanda 2 dl gräddfil med 1/2 dl kryddgrönt och 1/2 msk fransk ljus senap.

Scroll to Top