Citronkaka i långpannan

Citronkakorna i förgrunden bakar du snabbt och lätt i långpannan. (Den stora runda kryddkakan i mitten blir härligt saftig av zucchini. Rostade vallmofrön ger spännande smak åt den skivade kakan i bakgrunden. Recepten på de andra två kakorna hittar du under Vallmokaka med apelsin och Kryddig zucchinikaka.)

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1.5 dl kesella
  • citron skal och saft av 1
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver

Ugn: 175°

Garnering:

2 dl florsocker
1.5 msk mjölk
citronskal strimlat

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner kesella, skal och saft.

2
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner detta i smeten.

3
Häll smeten i en smord och bröad långpanna, ca 20 x 30 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter. Pröva med en sticka.

4
Stjälp upp kakan, när den svalnat något. Garnera den med florsockret urtrört i mjölken. Strö på citronskal. Skär sedan kakan i lagom stora bitar.

Scroll to Top