Kristin Kaspersen avslöjar sitt bästa hälsotips: “Den glömmer vi lätt”

Den folkkära programledaren Kristin Kaspersen har tusen järn i elden. Men när det går för fort ser hon till att dra i bromsen och ge sig själv tid i naturen.

Kristin Kaspersen

Ålder: 52 år.

Familj: Sönerna Filip Kaspersen Lamprecht, 25 år, och Leon Kaspersen Fahlén, 18 år. Systrar och bröder, pappa i Norge. Cavapoon Minoo.

Bor: Centrala Stockholm.

Gör: Programledare, författare och föreläsare. Driver podden Nyfiken på.

Kristin Kaspersen svarar på 7 frågor om hälsa

Vad äter du till frukost?

– Jag äter faktiskt sällan frukost eftersom jag inte är hungrig på morgonen. Men om jag gör det blir det oftast en sellerijuice med ingefära.

Vad gör du för att må bra mentalt?

– Sover ordentligt! Och så sorterar jag i vad jag kan påverka och vad jag faktiskt inte kan påverka. Sedan lägger jag min energi på det som jag kan förändra och lägger det som snurrar åt sidan.

Hur håller du dig i form?

– Jag tycker om att variera min träning. Det blir allt från löpning, promenader, styrketräning till yoga. Jag gillar variation och ser till att lyssna på vad kroppen behöver.

Hur gör du för att fylla på med energi?

– Sömn och rörelse är A och O. Och att umgås med vänner och familj älskar jag. Att åka ut i naturen, gärna nära vattnet och havet, ger mig ro och fyller mig med energi.

Hur kopplar du av?

– Här måste jag svara att jag gör samma saker som ger mig energi, det vill säga umgås med nära och kära och är i naturen.

Ditt bästa hälsotips?

– Jag får säga sömn igen, det ger bästa återhämtningen. Den glömmer vi lätt när allt annat går undan. Men den är så viktig.

Vilken frestelse kan du inte motstå?

– Hmm, jag har inte direkt någon som jag inte kan motstå … Det ska i så fall vara Polly. Eller en kram, om det nu är en frestelse!

Scroll to Top