• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Cancertumörer kan göras snällare – veckans hälsonyheter

  Svenska läkare ger mycket mindre livsstilsstöd till sina patienter än amerikanska. Det och att aggressiv bröstcancer kan gå att göra snällare kan du läsa om i veckans hälsonyheter.

  Cancertumörer kan göras snällare – veckans hälsonyheter

  Amerikaner får mer livsstilsstöd än svenskar
  Amerikanska läkare tar dubbelt så ofta initiativ till att diskutera livsstilsförändringar med sina patienter än svenska läkare. Detta trots att 80 procent av patienterna i de båda länderna uttryckte ett behov av att förändra sina levnadsvanor. Det visar en jämförande studie som forskare vid Umeå universitet har genomfört.

  Träning påverkar risken för demens kraftigt
  90 % lägre risk att utveckla demens i hög ålder. Det har kvinnor som är i bra fysisk kondition i medelåldern, enligt forskning från Göteborgs universitet.

  Ta del av andras glädje!
  Hur du reagerar när dina vänner berättar goda nyheter är avgörande för dina relationer. Ger du destruktiv respons undergräver du relationen, men ger du tvärtom konstruktiv feedback stärker du relationen. "Gratulerar, du måste vara väldigt glad. Berätta – när börjar du?" är ett exempel på en positiv konstruktiv feedback när en vän har fått ett nytt jobb. "Innebär inte det mer restid? Hur ska du klara det" är ett exempel på destruktiv respons.

  Aggressiv bröstcancer kan bli snällare
  10-15 procent av all bröstcancer som drabbar kvinnor i Sverige hör till den mer aggressiva sorten som inte svarar på behandling med hormoner. Men nu har forskare i bland annat Lund upptäckt att det går att byta identitet på tumörerna genom att manipulera cellerna – så att de går att behandla med vanlig hormonbehandling.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!