Färsgulasch med chili

Gulasch på färs med sting av chili. En klick gräddfil på toppen ger fin smakbrytning. Servera med ett gott bröd!

4 portioner

Du behöver

  • 800 g delikatesspotatis
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g köttfärs
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 pkt krossade tomater med chili, 400 g
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kalvfond

Servering

gräddfil
bröd

Gör så här

1

Skölj och dela potatisen.

2

Kärna ur och skär paprikorna i bitar.

3

Skala och hacka lök och vitlök.

4

Fräs färsen i smör i en stor gryta. Krydda med salt och peppar. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut.

5

Tillsätt potatis, paprika, lök, vitlök, krossade tomater, vatten och fond och koka upp.

6

Låt grytan småkoka under lock tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter.

7

Servera med gräddfil och bröd.

Scroll to Top