4 portioner
Du behöver
- 800 g delikatesspotatis
- 2 röda paprikor
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 500 g köttfärs
- 1 msk smör
- salt och peppar
- 2 msk tomatpuré
- 1 pkt krossade tomater med chili, 400 g
- 4 dl vatten
- 2 msk kalvfond
Servering
gräddfil
bröd
Gör så här
1
Skölj och dela potatisen.
2
Kärna ur och skär paprikorna i bitar.
3
Skala och hacka lök och vitlök.
4
Fräs färsen i smör i en stor gryta. Krydda med salt och peppar. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut.
5
Tillsätt potatis, paprika, lök, vitlök, krossade tomater, vatten och fond och koka upp.
6
Låt grytan småkoka under lock tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter.
7
Servera med gräddfil och bröd.