Du behöver
- 12 st vita sparrisstjälkar ca 250 g
- 12 st gröna sparrisstjälkar ca 250 g
- salt
- 3 st salladslökar
- 0.5 st knippe rädisor
- 0.5 dl rostade hasselnötter hackade
- 0.5 st ask krasse
Beurre blanc-sås
2 st schalottenlökar
1 dl vatten
1 msk färskpressad citronsaft
200 g smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
10 st basilikablad strimlade
Gör så här
Beurre blanc-sås: Skala och finhacka löken. Koka upp vattnet och lägg ner lökhacket. Tillsätt citronsaften och låt koka sakta utan lock tills ca 1 msk vätska återstår.
Tillsätt smöret lite i taget under tiden som du rör kraftigt. Smaka av med salt och peppar.Sila såsen och vänd ner basilikan.
Skär bort nedre delen av de vita stjälkarna och bryt av basen på de gröna. Skala de vita stjälkarna. Koka upp saltat vatten, lägg ner sparrisen och koka i ca 3 minuter. Skölj av och lägg i kallt vatten.
Lägg sparrisen på ett uppläggningsfat. Värm såsen försiktigt och ringla över sparrisen.
Ansa och strimla salladslöken. Ansa och skiva rädisorna. Strö över lök, rädisor, nötter och krasse. Servera.