Du behöver
- 600 g tomater olika storlekar och färger
- 1 st hel vitlök
- 300 g fetaost
- 0.5 kruka färsk timjan
- 3 msk olivolja
- 1 msk vit balsamvinäger
- 1 st röd chilifrukt
- 1 tsk flingsalt
- 1 krm svartpeppar
Serveras med: surdegsbröd, olivolja och melonklyftor
Ugn: 225°
Gör så här
1
Om du använder stora tomater, halvera dessa. Låt små tomater sitta kvar på kvistarna. Placera tomaterna med snittytan uppåt på en plåt.
2
Halvera vitlöken och lägg på plåten med fetaostbitar, bryt osten med fingrarna, det blir bäst.
3
Halvera, kärna ur och finhacka chilifrukten. Lägg på timjan och chili på tomater och ost och ringla över olja och vinäger. Salta och peppra.
4
Blanda om allting och rosta strax under ugnens mitt i 20–25 minuter.
5
Tag ut och garnera med kryddgrönt. Servera med surdegsbröd och melonklyftor.