Bärrutor med vit choklad

Du behöver 3 st ägg 2 dl strösocker 100 g smör 1 dl filmjölk 3.5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 150 g...

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 dl filmjölk
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g blåbär och hallon
  • 50 g vita chokladknappar alt. hackad vit choklad

Ugn: 200°

Gör så här

1

Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp. Smält smöret i en kastrull. Blanda i filmjölk och rör ner i äggsmeten.

2

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Häll smeten i en form, 20×30 cm, klädd med bakplåtspapper.

3

Strö över bär och chokladknappar. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan svalna och skär i rutor.

Scroll to Top