Morfar, dotter och barnbarn fyller år samma dag – hade 100-årskalas

8-årige Filip Bredenholt, hans mamma Martina och morfar Tomas är alla födda den 31 mars. I år blev festen lite extra stor eftersom något unikt inträffade.

Vissa dagar är mer guldkantade än andra och för Tomas Pettersson, dottern Martina Bredenholt och barnbarnet Filip är 31 mars årets bästa dag. Då fyller de år alla tre. Att tre generationer ska lyckas med konststycket att ha samma födelsedag är mycket ovanligt.

– När jag fick Filip på min födelsedag och dessutom talade om att min pappa fyllde år samma dag så reagerade personalen på KK (kvinnokliniken) med både häpnad och glädje, säger Martina med ett skratt. Något liknande hade de aldrig hört talas om.

Tomas Pettersson

Ålder: Fyllde 59 år den 31 mars.
Familj: Särbo och tre vuxna barn.
Bor: I Norrköping.
Gör: Jobbar som kalkylator på ett rivningsföretag.

Först ut var alltså Tomas, som såg dagens ljus den 31 mars 1964. Han växte upp och gifte sig med barnens mamma och de fick först sonen Tobias.

När andra barnet låg i magen 1990 var förlossningen beräknad till den 5 april, men så länge ville Martina inte vänta. Hon gjorde entré på livets scen den 31 mars, på sin pappas 26-årsdag, och bättre present kunde han inte få.

Martina Bredenholt

Ålder: Fyllde 33 år den 31 mars.
Familj: Maken Johan och sönerna Leo, 10, och Filip, 8.
Bor: I Norrköping.
Gör: Jobbar som försäkringsförmedlare.

Att vänta på en egen födelsedag låg liksom inte för henne. Bättre då att överraska pappa och fira tillsammans.

– Hon har alltid haft bråttom, säger han och tittar varmt på sin dotter.

Liten blir stor och Martina vävde framtidsdrömmar. Hon ville bort från Norrköping och hade planer på att åka till Afrika för att jobba som volontär. Men kärleken kom emellan – hon träffade Johan, som blev hennes man.


LÄS ÄVEN: Anna utmanade sin nypensionerade mamma – varje vecka i ett halvår


Bjöd in släkt och vänner till 100-årskalas

De ville gärna ha barn och 2013 blev de föräldrar till Leo, som har en alldeles egen födelsedag den 8 november. Men när barn nummer 2 skulle födas var det annorlunda. Bebisen var beräknad till den 26 mars 2015 men tyckte att det var varmt och gott i mammas mage och bestämde sig för att stanna kvar några dagar till.

– Filip aviserade sin ankomst på min födelsedag, säger Martina med ett leende och rufsar om sonen i håret. Jag födde barn på min 25-årsdag, och under förlossningen hann jag tänka en del.

Filip Bredenholt

Ålder: Fyllde 8 år den 31 mars.
Familj: Mamma Martina, pappa Johan och storebror Leo, 10 år.
Bor: I Norrköping.
Gör: Går i klass 1.

Först tyckte hon att det var lite synd att Filip inte skulle få en egen födelsedag, men när han kommit ut var det bara glädje och lycka. Och givetvis den bästa presenten hon kunde få.

Alla som får höra talas om Tomas, Martinas och Filips gemensamma födelsedag tycker att det är häftigt och den 31 mars i år slog de extra hårt på trumman. Tomas fyllde 59, Martina 33 och Filip 8. Slår man ihop siffrorna blir det 100.

– Då firade vi ordentligt och bjöd in släkt och vänner till öppet hus, berättar de. Alla samlades till 100-årskalas. Att få ihop siffrorna på det viset är nästan magiskt. Vi har googlat på det och det är en chans på 50 miljoner att fylla 100 år tillsammans.


LÄS ÄVEN: 13-årige Sandy räddade sin hund från att drunkna: “Det fanns inget val”


Scroll to Top