Skicka stickad värme till utsatta kvinnor!

Årets första Sticka & skicka-kampanj är här! Nu inleder vi ett samarbete med Khatoon och Libris förlag där målsättningen är att hjälpa de kvinnor som har behov av en fristad på Khatoons skyddade boende.

Skicka stickad värme till utsatta kvinnor!

Khatoon driver en second hand-butik för att få in pengar till verksamheten. Där kommer eventuellt en del av bidragen till kampanjen att säljas. Soheila Fors och Lena Wulf visar upp en del av sortimentet.

 

Årets första Sticka & skicka-kampanj gör vi tillsammans med ständiga samarbetspartnern Libris förlag och Soheila Fors organisation Khatoon som arbetar för att bryta isoleringen för kvinnor som kommit till Sverige från Mellanöstern och även driver ett skyddat boende, Saras hus, för kvinnor, flickor och pojkar som behöver skydd från hederskulturen.

 

Många kommer till Saras hus med bara kläderna de har på kroppen. Det finns därför behov av flera typer av värmande stickade plagg:
• Sjalar
• Lovikkavantar till vuxna och barn
• Mössor och baskrar till vuxna och barn
• Raggsockor
• Babysockor

 

De plagg som inte kommer till omedelbar användning för kvinnorna och barnen på Saras hus kommer att säljas i Khatoons affär till förmån för verksamheten.
I nästa nummer av Hemmets Journal får du beskrivning på populära pyttipanna-sjalen som ett exempel på ett bra plagg att bidra med.

 

Så här gör du:
Sticka något eller flera av plaggen ovan. Skicka dem till:

 

Föreningen Khatoon
Box 2002
691 25 Karlskoga

Kampanjen pågår till och med 31 maj 2014

 

Följ vad som händer i kampanjen på Anna Braws blogg!

Soheila kämpar för kvinnors frihet
Inspirera andra!