Sy en gosig Fleece-filt med langettstygn och kedjestygn

Härligt är det, att svala kvällar krypa ihop under denna filt. Du syr den enkelt själv. Cirkeln i mitten består av kedjestygn och kanten är gjord i gles langettsöm (=laskad kant).

Sy en gosig Fleece-filt med langettstygn och kedjestygnMmm, koppla av i soffan med filten som du syr i dubbla lager fleecetyg. Filten mäter 120 x 180 cm.

Det här behöver du: Två bitar i fleece: 120 x 180 cm vardera. Välj två färger som gör sig bra tillsammans (vi har valt brunt och benvitt), 1 nystan akrylgarn i matchande färg (här har vi använt garnet Plus från Almedahls, tel: 031 – 89 26 77). Du behöver också en rund kastrull eller bunke i valfri storlek, en ljus tygkrita eller en vanlig tavelkrita, samt en spetsig tapisserinål som passar garnets tjocklek.
Så här gör du:
Märk ut mitten på det ena tygstycket och rita en spiral med tygkritan (om du tycker detta är svårt, kan du prova med att först rita en cirkel med hjälp av en stor skål och därefter rita spiralen utifrån denna).
 
Sy konturerna i spiralen med kedjestygn (Obs! Här ska du inte använda sybåge). Var noga med att du inte töjer tyget när du syr och dra inte åt tråden för hårt. Fäst trådänden på baksidan. Pressa försiktigt broderiet från baksidan.
 
Lägg de båda tygstyckena ovanpå varandra på ett plant underlag och fäst runt om med knappnålar. Sy samman delarna med en snygg rad langettstygn runt om. Låt langettstygnen vara lika långa som avstånden mellan dem. Fäst tråden.
 

Design och beskrivning: Katarina Gustafsson-Dock

Scroll to Top