• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Är vattnet bra eller en bluff?

  Jag undrar vad du tycker om Asea-gruppen och deras vatten? Det är svindyrt men ska göra underverk för kroppen. Det innehåller destillerat vatten och natriumklorid, som är behandlat med elektricitet och skapar något de kallar Redox signalmolekyler.

  Evalena

   

  Apotekare Fredrik Hed svarar: När jag läser om vattnet verkar det vara världens dyraste saltvatten som de försöker sälja. När jag söker i världens största databas för publicerade vetenskapliga studier, Pubmed, hittar jag inga studier alls på produkten eller signalmolekylerna. De för fram en forskare som heter Gary L Samuelson. Men jag hittar inget på honom heller när jag söker i Pubmed.

  De hänvisar till en del studier på sina olika hemsidor, men ingen av dem förklarar hur det fungerar, vilken effekten är jämfört med dem som inte får produkten och liknande. Om man ska säga att något fungerar ska det publiceras i en vetenskaplig tidskrift. Dessutom ska andra forskargrupper komma fram till samma resultat.

  En annan sak som talar för att detta är mer åt bluff-hållet är att det säljs genom så kallad nätverksförsäljning, eller MLM, "multi level marketing". Försäljare ska betala provision uppåt i pyramiden och skaffa egna säljare under sig som de får provision av.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!