• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vågar jag blanda preparaten?

  Jag tar varje dag Citalopram 20 mg, samt kosttillskott med magnesium 300 mg, vitamin D och omega-3. Jag tar också Zopiklon 7,5 mg till natten. Nu funderar jag på att testa CBD-olja mot mina sömnsvårigheter och nedstämdhet. Vågar jag blanda detta med mina andra tabletter?

  Fundersam

   

  Apotekare Fredrik Hed svarar: Cannabisolja, med det verksamma ämnet CBD, utvinns från industrihampa och innehåller mycket låga halter av det narkotikaklassade ämnet THC. Men enligt svenska experter är halterna av det aktiva ämnet CBD för låg för att oljan ska ha någon medicinsk effekt.

  Effekten av CBD-olja på det som du nämner i din fråga är inte heller vetenskapligt säkerställd; det finns inte några studier av bra kvalitet för att kunna säga att det fungerar. Men människor upplever att de blir hjälpta så det är bara att testa själv. Det är framför allt människor med långvarig och svår smärtproblematik som upplever att de blir hjälpta av CBD-olja, samt människor med olika kramper och nervproblem.

  Observera att det inte finns några studier om CBD-olja krockar med vanliga läkemedel, så du ska nog vara lite försiktig om du väljer att testa.

  Sedan är det, vad jag vet, inte helt klarlagt hur lagligt det är att sälja respektive köpa CBD-olja.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!