• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hur får jag fason på mitt torra hår?

  Kan du hjälpa mig med mitt torra hår? Jag har provat allt vad jag blivit tipsad om på apotek och hårsalonger men håret blir inte fetare. Är 90 år men vill inte ha ett hår som känns och ser torrt ut. Hoppas du kan ge mig något tips.

  Apotekare Fredrik Hed svarar:

  Ett torrt hår, oavsett om det är tunt, tjockt, rakt eller lockigt, saknar fukt. Därför ska du alltid använda schampo och balsam för torrt hår. Och du ska inte hoppa över balsam efter schamponeringen.

   En gång i veckan kan du pröva att använda ett schampo som är djuprengörande. Det öppnar upp fjällskiktet på håret så att eventuellt hårvårdande produkter bättre tränger in i håret. Det är också bra att avsluta tvätten med att skölja håret i kallt vatten så att hårets fjällskikt stängs. Då blir håret glansigare och starkare.

   Om du vill prova något kosttillskott ska du leta efter sådana som innehåller biotin, zink och selen, som alla bidrar till att bibehålla normalt hår. Prata med personalen i en större auktoriserad hälsokostbutik så kan de hjälpa dig att hitta rätt.

   Tänk på att det inte går över en natt att få fint hår. Det kräver regelbunden skötsel, bra kost, motion och sömn.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!