• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vilken kräm är bäst?

  Jag har en fråga om A-creme, den ena heter Super glandin A-creme och den andra är Lifes egen A-creme. Vilken är bäst av dem?

   En annan fråga: Många har sagt att man kan få bruna fläckar i ansiktet om man är i solen. Är det så?

  Apotekare Fredrik Hed svarar:

  Det är omöjligt att säga vilken som är bäst, eftersom de inte är testade mot varandra. Du får själv prova dig fram till vilken du tycker fungerar bäst. Båda två är mjukgörande och återfuktande krämer som kan användas över hela kroppen.

   De innehåller A-vitamin som huden behöver för att fungera normalt. Därför är A-vitamin en vanlig ingrediens i hud- och antirynkkrämer. Om du har känslig hud ska du alltid prova krämen först, gärna på underarmens insida och på ett begränsat område.

   Bruna fläckar kan du få om du är i solen, men bruna fläckar är också normalt hos äldre människor och oftast är de av helt godartad karaktär. På solexponerade områden, särskilt i ansikte och över bröst-, axel- och skulderpartiet, uppträder inte sällan släta pigmentfläckar som kallas lentigo solaris (kallas också solfläckar eller vuxenfräknar). De kan vara upp till centimeterstora och bör undersökas av läkare om de blir mörkare med tiden.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!