• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vad kan jag kombinera med Removyl?

  Jag tar bantningsmedlet Removyl och undrar om det är farligt att kombinera det med mina övriga kosttillskott och mediciner: Q-gel 30 milligram med e-vitamin, Vitae Pro, Comfora 595 milligram och olanzapin 20 milligram?

  När jag ringde för att beställa Removyl avrådde man mig från att beställa eftersom jag då inte kom ihåg namnen på de andra preparaten. Det tyder väl på ett seriöst företag? Är Vitae Pro seriöst eller ska jag sluta ta dem? De är ganska dyra. Behöver gå ner i vikt.

  Apotekare Fredrik Hed svarar:

  Det är sannolikt inte farligt att kombinera, men Removyl är tämligen verkningslöst och företaget bakom har av Marknadsdomstolen hotats med vite om 400 000 kronor om de marknadsför produkten med specifika viktnedgångar och tidsperioder. Många vittnar också om att de inte gått ner i vikt med hjälp av produkten. Jag tycker inte att du behöver prova.

   

  Vitae Pro är ett kosttillskott bland många som innehåller antioxidanter, vitaminer och en fettsyra som heter DHA. Det finns inga jämförande studier med andra preparat som säger att Vitae Pro är dokumenterat bättre. Enligt Livsmedelsverket har de tre antioxidanterna som finns i Vitae Pro bara effekt om de ingår i maten vi äter, alltså inte i form av kosttillskott.

   

  Mitt råd är att du fortsätter med Q-gel, olanzapin och Comfora samt äter en normal balanserad kost med mycket frukt och grönsaker. Det är också bra för vikten om du försöker röra på dig minst tre gånger per vecka i form av exempelvis promenader eller simning, vilket är skonsamt för kroppen. Det är inga problem att ta smärtstillande läkemedel som till exempel Alvedon eller Panodil innan du rör på dig.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!