• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vad kan jag kombinera med hjärtmedicinerna?

  Går det att använda Q10, Silicea och bidrottninggelékapslar tillsammans med hjärtmedicinerna Emconcor och Digoxin, samt Thyroxin sköldkörtelmedicin och Primaspan ordinerad för blodpropp i ögat? Hur är det med rysk rot eller naturmedel som höjer immunförsvaret?

  Apotekare Fredrik Hed svarar:

  Det var en stor och komplicerad fråga på några få rader. Det bästa du kan göra är att äta varierat och röra på dig varje dag. Då behöver du sällan komplettera med naturläkemedel och kosttillskott.

  Vad jag kan läsa mig till, utan att ha någon djupare kunskap om dina sjukdomar eller vilka doser du tar av dina läkemedel, bör det gå bra att kombinera de preparat du nämner.


  Rysk rot kan du kombinera med dina övriga läkemedel, dock inte om du har högt blodtryck. Det bästa du kan ta om du behöver stärka ditt immunförsvar är ett multivitaminpiller.

  Som alltid rekommenderar jag att du köper dina preparat på ett apotek. Då vet du vad du får. Du ska också informera din läkare om alla naturläkemedel och hälsokostpreparat du tar utöver dina vanliga läkemedel.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!