Varför är det så dyrt?

Jag har länge undrat över en sak, som du kanske kan ge mig ett svar på. Varför är naturläkemedel och andra alternativa medel så fruktansvärt...

Jag har länge undrat över en sak, som du kanske kan ge mig ett svar på. Varför är naturläkemedel och andra alternativa medel så fruktansvärt dyra? Ska man följa en kur kan det kosta många, många hundralappar.

Apotekare Fredrik Hed svarar:

Svaret är att det inte finns någon priskontroll på naturläkemedel, receptfria läkemedel och andra preparat, som det finns på receptbelagda läkemedel. Det är en helt fri prissättning.

Tillverkarna sätter alltså de priser de tror att kunderna på marknaden kan betala, vilket ofta ligger högt, som du också skriver.

Ofta marknadsförs dessa produkter med löften om bot och bättring, minskad risk för det ena och det andra och att det är naturliga alternativ. Många människor tror på det som erbjuds och därför kan tillverkarna ta rejält betalt för sina produkter.

Ofta finns det flera olika fabrikat av någon produkt. Därför är det bra att “shoppa runt” och jämföra, både på nätet och i vanliga affärer.

Scroll to Top