• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Kan jag blanda tabletterna?

  Jag äter Coaprovel och Lipitor som min läkare har skrivit ut. Från hälsokostaffären tar jag också Tribvit (för minnet), Eskimo-3, Luzea (för ögonen) och Fortodol S (för knät). Är det bra att blanda alla dessa tabletter?

  Apotekare Fredrik Hed svarar:

  Dina mediciner som läkaren har skrivit ut är väldokumenterade preparat som har funnits länge.

  De tre första kosttillskotten som du tar – Tribvit, Eskimo-3 och Luzea – ser jag inget konstigt med. Den första är en kombination med B-vitaminer, bra för hjärnans minnesfunktion och vitalitet. Eskimo-3 är fiskolja som innehåller Omega 3, som bidrar till hjärtats normala funktion. Luzea innehåller antioxidanterna lutein och zeaxantin som minskar risken för åldersförändringar i lins och näthinna.


  Fortodol S är ett kosttillskott som bland annat innehåller gurkmeja, som uppges hjälpa mot ledbesvär. Det rekommenderas enbart att användas under kortare tid, mindre än 30 dagar. Sedan ska uppehåll göras.

  Jag ser alltså inga problem med att du kombinerar dessa tabletter, förutom att du gör uppehåll med Fortodol. Som alltid ska inte kosttillskott ersätta en normal och varierad kost.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!