• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vad kan hjälpa mig att förbättra koncentrationen

  Jag är en 22-årig tjej som ska börja plugga efter tre års uppehåll. Det är litet pirrigt, eftersom jag hela min skoltid har varit litet rastlös och haft svårt att koncentrera mig. Jag har dock aldrig fått någon diagnos, typ ADHD. Nu undrar jag om du känner till något naturläkemedel som kan hjälpa mig att förbättra koncentrationen. Jag vill inte stoppa i mig mediciner i onödan, men det känns som om jag behöver litet hjälp, för att komma igång.
  Apotekare Fredrik Hed svarar:
  Vad roligt att du ska börja plugga igen.
  Jag tycker att du, och alla andra, i första hand ska välja något av de olika naturläkemedlen och växtbaserade läkemedlen som är godkända av Läkemedelsverket. Jag tycker också att du ska köpa det du väljer på ett apotek. Då är du säker på att du får det som står på förpackningen.

  Du kan pröva preparat som innehåller ginkgo biloba. Det finns upptaget i Läkemedelsboken och kan användas vid koncentrationssvårigheter. Prata med personalen på ditt apotek för att hitta rätt preparat för just dig.

  Vissa av naturläkemedlen ska du inte använda om du samtidigt tar andra läkemedel. Läs därför bipacksedeln innan du börjar. Lycka till med studierna.
 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!