• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Kan fruktdrycken hjälpa mig att sova bättre?

  Jag undrar om Kyäni Sunrise är väldigt "nyttigt". Jag har övertalats av en väninna att använda det, men det är dyrt. Hon säger att hon sover bättre och har blivit mer avslappnad. Kan det stämma?

  Eftersom jag vaknar tidigt tar jag en tablett Mianserin varje kväll men hoppas kunna sluta med det. Använder också Ibumetin för artrosknän.
  Apotekare Fredrik Hed svarar:
  Jag tror varken att det är mer nyttigt eller onyttigt jämfört med andra fruktjuicer, för det är precis vad det är, även om den ver-kar ganska dyr.

  Det är säkert sant att din väninna känner sig mer avslappnad och sover bättre som hon säger. Men om det beror på den här drycken eller något annat som hon kanske har ändrat i sitt liv är svårt att säga. Hon kanske äter annorlunda eller rör på sig mer än hon gjorde tidigare? Det påverkar också hur vi mår och känner oss.

  Jag tycker att du kan pröva att äta sund och ordentlig mat, och röra på dig minst 30 minuter varje dag, i en månad och sen känna efter. Om det fungerar bra tycker jag att du ska fortsätta med Ibumetin så att du kommer ut på dagliga promenader eller annan motion. Den träningen är bra för din artros och det bidrar med stor sannolikhet till att du sover bättre. Då kan du försöka sluta med Mianserin.
 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!