Sambons sjukprat förstör ditt liv

Jag önskar att du kunde hjälpa mig, för jag känner mig så olycklig. Jag har ett samboförhållande sedan många år. Han är sjuklig och det...

Jag önskar att du kunde hjälpa mig, för jag känner mig så olycklig. Jag har ett samboförhållande sedan många år. Han är sjuklig och det får jag höra från morgon till kväll. Inga vänner har vi längre för ingen orkar lyssna på hans sjukhistoria varje gång vi ses. Jag vet inte hur länge jag ska stå ut, vårt samliv är slut sedan flera år tillbaka. Snälla, tala om hur jag ska göra, om det finns någon ljusning i livet för mig.

Benny svarar:

Jag känner att din man är både egoistisk och känslostörd, så jag beundrar din tålmodighet. Men det finns gränser för uppoffringar, så mitt råd är att din man söker professionell hjälp för sina problem.

När det gäller dig tror jag att du har ett liv som väntar utanför ditt förhållande, ett liv där vänner som du mist kommer tillbaka. Det är inte du som är problemet i ert förhållande. Du är en varm och kärleksfull person med mycket empati. Tyvärr ser jag att du nästan försvinner själv, du är alltför uppoffrande. Så snälla, ta ett steg till ett nytt liv där både kärlek och vänskap finns för dig.

Scroll to Top