Fira årets ljusaste dag med en härlig loppisdukning. Det är härligt med personliga dukningar i fina färger och mönster som skapar en skön sommarkänsla.
Grönt, vitt och rosa är basfärgerna i den här vackra dukningen. Till det har vi satt några inslag av blått och lite gult för att få en härlig sommarmix.
En gemensam färglinje gör dukningen harmonisk!
Pressglas reflekterar ljuset vackert. Pressglasen var som populärast på 1920- och 1930-talet, men det här rosa fatet på fot är tillverkat under 1900-talets andra hälft. Värde 50 kr.
Nysilverbestick kom i slutet av 1800-talet och modellerna skulle efterlikna de i äkta silver. Svensk spetsig är en av de allra vanligaste modellerna och har tillverkats i stora upplagor. Den kallas ibland även Maria eller Enkelräfflad. Värde 20 kr styck.
Tygservetter är också något man kan hitta på loppis. Värde 10 kr styck.
Det exklusiva Bersåporslinet blandas med enklare loppisfynd. Tunna, höga glas i blått och buteljgrönt från Johansfors glasbruk, mitten av 1900-talet. Värde 50 kr styck.
På mattallriken Berså står en importerad assiett med rosmotiv, märkt “Bavaria”. Värde på assietten endast 10 kr. Värdet på Bersåtallrik utan repor är 450 kr.
Dekorera med en midsommarkrans i miniformat vid varje plats. Den söta lilla kransen flätar du enkelt. Gör först en stomme av virat och flätat gräs och stick sedan in små blommor med korta stjälkar.
Den rosa linneduken ropades in på auktion i en trave med andra dukar. Pris 250 kr för fem dukar.
Dessa snapsglas med blå, gröna eller orange prickar har minst 50 år på nacken och hög retrofaktor. Värde 150 kr för sex stycken.
Till midsommar finns det som mest blommor i naturen. Vid åkerkanten hittar du säkert prästkragar, vallmo, rödklöver och blåklint. Använder du lerkrus eller porslinskannor mår de bäst av att du sätter ett separat kärl med vatten inuti dem.