Banancupcakes med granola

Du behöver 2 st ägg 1 dl socker 125 g smält smör 1.75 dl vetemjöl 3 dl fullkornsvetemjöl 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 1...

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1 dl socker
  • 125 g smält smör
  • 1.75 dl vetemjöl
  • 3 dl fullkornsvetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 st mosad banan
  • 75 g hackade torkade tranbär
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk citronsaft

Granola

2 dl havregryn
2 dl solroskärnor
1 dl grovhackade mandlar
0.5 dl sesamfrön
1 tsk apelsinskal
3 msk flytande honung
1 msk mandelolja.

Topping

200 g grekisk yoghurt
1.5 dl granola
apelsinskal

Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa ägg och socker fluffigt. Vispa i smöret. Blanda vetemjöl, fullkornsvetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i smeten.

2

Rör ner banan, tranbär, mjölk och citronsaft. Fördela smeten i muffinsformar.

3

Grädda i 20–25 minuter. Låt svalna.

4

Granola: Blanda alla ingredienser. Fördela på plåt klädd med bakplåtspapper. Rosta i 200° ca 10 minuter. Vänd runt då och då. Låt svalna.

5

Topping: Toppa med yoghurt. Strö på granola och apelsinskal.

Scroll to Top