Du behöver
- 2 st ägg
- 1 dl socker
- 125 g smält smör
- 1.75 dl vetemjöl
- 3 dl fullkornsvetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 st mosad banan
- 75 g hackade torkade tranbär
- 1 dl mjölk
- 4 msk citronsaft
Granola
2 dl havregryn
2 dl solroskärnor
1 dl grovhackade mandlar
0.5 dl sesamfrön
1 tsk apelsinskal
3 msk flytande honung
1 msk mandelolja.
Topping
200 g grekisk yoghurt
1.5 dl granola
apelsinskal
Ugn: 175°
Gör så här
Vispa ägg och socker fluffigt. Vispa i smöret. Blanda vetemjöl, fullkornsvetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i smeten.
Rör ner banan, tranbär, mjölk och citronsaft. Fördela smeten i muffinsformar.
Grädda i 20–25 minuter. Låt svalna.
Granola: Blanda alla ingredienser. Fördela på plåt klädd med bakplåtspapper. Rosta i 200° ca 10 minuter. Vänd runt då och då. Låt svalna.
Topping: Toppa med yoghurt. Strö på granola och apelsinskal.