Du behöver
- 4 st kycklingbröstfiléer a 400g
- smör
- salt och svartpeppar
- 200 g getost
- 1 msk hackad färsk rosmarin
- 2 tsk olivolja
- 2 msk flytande honung
Sommarsallad
1 l jordgubbar
2 st avokador
2 msk vitvinsvinäger
5 msk olivolja
2 dl myntablad
50 g mâchesallad
Ugn: 225°
Gör så här
Putsa kycklingfiléerna och bryn dem i smör, ca 5 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
Flytta över dem till en plåt med bakplåtspapper. Lägg en skiva getost på varje filé. Strö på rosmarin och droppa över olivolja.
Gratinera mitt i ugnen till en innertemperatur på 72° , ca 10 minuter. Ta ut och ringla honung över osten.
Sommarsallad: Ansa och klyfta jordgubbarna. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skiva frukt-köttet.
Blanda avokado, jordgubbar, vinäger, olivolja, salt och ½ tsk nystötta svartpepparkorn. Vänd ner mynta och sallad.
Servera kycklingen med salladen och ev färskpotatis.