• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • När Emma vaknade upp var hon mamma till Wilma

  Emma Claesson låg medvetslös efter en cykelolycka i flera veckor. Under tiden föddes dottern Wilma med kejsarsnitt.

  När Emma vaknade upp var hon mamma till Wilma
  – Jag har lärt mig att inte ta saker för givna och njuta mer av livet, säger Emma Claesson. Pappa Rikard slutade jobba för att ta hand om Emma och deras nya dotter samt de två äldre sönerna Hugo och Ivar. (Privata bilder)

  Landslagsorienteraren Emma Claesson, 42 år, har vunnit flera SM-guld, ett EM-guld och silver i VM. Men nu genomgår hon en tuffare träning – att återuppbygga sin kropp. 

  En dag när hon som vanligt cyklade till jobbet i Borlänge i september förra året kraschade hon med cykeln och allt blev svart. Hon fördes medvetslös till sjukhus.

  Emma var gravid i vecka 30 och efter ett par dagar gjordes ett akut kejsarsnitt. Dottern Wilma lades på mammas mage för att känna hjärtljuden och både mor och dotter fick snuttefiltar med varandras dofter. 

  Det dröjde sex veckor innan Emma vaknade upp och ytterligare några veckor innan hon förstod att hon hade fått en dotter. 

  – Jag kunde inte ta till mig det till en början att jag blivit mamma. Det var jättekonstigt. Jag kom inte ihåg min mage. Jag hade ingen mage då, säger Emma.

  Hela familjen är nu samlad hemma och mår förhållandevis bra. Emma har börjat återhämta sig. 

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!