• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Benny Andersson går på krigardiet: "Äter ingen frukost och ingen lunch"

  I Skavlan berättade Benny Andersson om sin ovanliga diet, där han fastar i 20 timmar per dag.

  Benny Andersson går på krigardiet: "Äter ingen frukost och ingen lunch"
  David Lagercrantz var en av de andra gästerna i studion när Benny Andersson berättade om sin diet i "Skavlan". Foto: SVT

  Tycker du att Benny Andersson är i ovanligt bra form för att vara 70 år? Hemligheten är hans något ovanliga och ganska extrema diet. Abba-stjärnan äter nämligen enligt "the warrior diet", berättade han nyligen när han medverkade i "Skavlan".

  – Den är bra. Man äter ingen frukost, ingen lunch. Man har ett fönster på fyra timmar där man kan äta hur mycket man vill och vad som helst – om man inte äter någonting under resten av dygnet, berättar Benny Andersson i programmet.

  The warrior diet har tagits fram av den israeliske fitnessexperten Ori Hofmekler, som också kom ut med sin bok om att äta som en krigare 2001. Kortfattat går dieten ut på att äta som vi människor gjorde på stenåldern när vi var krigare och bara kunde äta när vi fällt ett byte. Alltså blir det i Benny Anderssons fall en fasteperiod på 20 timmar per dygn. 

  Fredrik Skavlan och övriga gäster i programmet verkar skeptiska, men Benny Andersson hävdar att metoden fungerar för honom. 

  – Det där har jag kört med några år och det passar mig bra. Jag går i alla fall inte upp i vikt, säger han i programmet. 

  Artikeln har tidigare publicerats på Icakuriren.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!