Hyr ut ditt hem och få nya bekantskaper!

Det är inte bara den yngre generationen som använder sig av den digitala tjänsten Airbnb. Antalet svenska personer över 60 år som checkat in med Airbnb fördubblades mellan 1:a juli 2016 och 1:a juli 2017 till 30 000 personer. Dessutom får denna grupp bäst omdömen som värdar och de är också bra på att skapa nya bekantskaper.

Enligt siffror från Airbnb är seniorer, personer över 60 år, den målgrupp som ökat mest på plattformen under senare tid. De är också de som generellt sett får bäst omdömen som värdar.

I de svenska storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö är cirka 5% av personerna registrerade på Airbnb över 60 år. I Sundsvall är det hela 18%. Däremellan kommer städer som Linköping (7%) Uppsala (8%), Jönköping (10%), Helsingborg (11%), Norrköping: (11 %), Västerås (13%), Umeå (13%) och Örebro (14%).

Möjlighet till nya bekantskaper

Digitala plattformar som Airbnb är inte bara något för den yngre generationen. Tvärtom.

Äldre människor har samma möjlighet till att tjäna pengar som värdar genom att hyra ut sina hem eller att resa och bo i någon annans hem. Flera äldre upplever också möjligheten att träffa nya människor och knyta bekantskaper.

– Under de två år som jag och min man har hyrt ut på Airbnb, så har vi haft gäster från runt om i världen. Det bästa med att hyra ut på Airbnb är att man får lära känna nya människor. Det är också väldigt smidigt att man inte behöver hantera pengar själv. Jag gillar att vara ute och hålla på i min trädgård, så en del pengar som jag har tjänat på Airbnb har gått till det, säger Airbnb-värden Birgit Knutson, 78, från Skaraborg.

Hyr ut ditt hem och få nya bekantskaper!

Seniorerna använder inte bara Airbnb till att hyra ut sitt eget boende. De använder gärna tjänsten när de själva är ute och reser. Enligt siffror har antalet ankomna gäster som är seniorer från Sverige ökat med 49 % mellan den 1:a juli 2016 och den 1:a juli 2017.

Estepona och Nerja i Spanien, Kanarieöarna och Skagen i Danmark är populära resmål bland de äldre i Sverige. 

Lever som att man faktiskt bor i landet

– Det som är så bra med Airbnb är att man kommer närmare landet man bor i, man kommer närmare miljön och lever som att man faktiskt bor i landet. Jag och min fru har rest mycket långresor, och då är Airbnb ett bra alternativ. Det går även att laga mat själv vilket är bekvämt ibland, säger Airbnb-gästen Rolf Nordström, 79 år, Danderyd.

Från 1:a juli 2016 till 1:a juli 2017 har antalet ankomna gäster som är seniorer globalt sett ökat med 64 % och närmare 30 000 svenska seniorer har checkat in med Airbnb när de är på resande fot, under samma period.

Hyr ut ditt hem och få nya bekantskaper!

Om Airbnb

Airbnb grundades 2008 med målet att skapa en värld där människor kan få en tillhörighet när de reser genom att kopplas samman till lokala kulturer och genom unika reseupplevelser. Marknadsplatsen inom Airbnb-gemenskapen erbjuder tillgång till miljontals boenden från lägenheter och villor till slott och trädkojor i fler än 65 000 städer och 191 länder. Airbnb drivs av människorna i dess community och är det enklaste sättet att tjäna en extra slant från det där extra utrymmet eller från att dela passioner, intressen och städer.

Källa: Airbnb

Annons
Scroll to Top