-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Kronisk nästäppa blir att vanligare – ny effektiv medicin hjälper
Allt fler drabbas av kronisk nästäppa till följd av överdriven användning av nässpray. Det finns dock hjälp att få!
-
8 knep för bättre minne!
Är du glömsk? Du är inte ensam. De allra flesta av oss känner att minnet sviktar ibland. Här är åtta tips som hjälper dig komma ihåg saker!
-
Svamprisotto med spenat och äpple
Risotton är god som ensamrätt, men passar också som tillbehör till viltkött.
-
Rotfruktssallad med kantareller och rensteksröra
Så här års är naturen som ett enda stort skafferi. Bjud på en varm, rustik och mättande höstsallad.
-
Kantarellsoppa med rotselleri och ädelost
Rotselleri, skogssvamp och ädelost är smaker som gifter sig fint. Genom att mixa en del av soppan blir den krämig utan grädde.
-
Ost- och svampgratinerad blomkål
Gratinerad blomkål är alltid lika gott. Servera med kokt potatis.
-
Kantarellpaj med betor
En rustik paj är härlig höstmat och perfekt bjudmat. Med en god sallad till är måltiden komplett. Välj själv om du vill blanda, gul-, polka- och rödbetor eller använda en sort.
-
Kantarelltoast med löjrom och picklad rödlök
Höstlyx när den är som bäst.
-
Sveriges bästa undersköterska: Sofie är kandidat 4!
Sofie Roslunds patienter har fått uppleva att livet kan förändras på en sekund. Hon arbetar med hjärnskaderehabilitering och är en ibland ganska tuff ledsagare på vägen tillbaka till livet.
-
Pasta med trattkantareller och champinjoner
Du behöver 400 g spagetti 1 st gul lök 300 g trattkantareller och champinjoner 1 msk smör 140 g tärnad bacon 65 g spenat 3…

















