-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Vi blev vänner mitt i livet!
Att ha vänner omkring sig har stor betydelse – inte minst för vår hälsa. Forskning visar att personer med stort socialt nätverk både har lägre inflammationsnivåer i kroppen och lägre BMI än den som är ensam. Och det är aldrig för sent att få en ny vän. Vi har träffat två väninnepar som har lärt känna varandra i mogen ålder.
-
Baka godaste bröden till festen!
Välj mellan foccacia med vispat brynt smör, mustigt brytbröd med frötopping, små ostbaguetter och det helt ljuvliga lite grövre filmjölksbrödet med nötter och aprikoser. Till kräftorna kanske, till festen, eller varför inte till frukost?
-
Brytbröd med frötopping
Vackert bröd där vi sätter samman bullar i en form som blir till ett brytbröd. Brödet toppar vi med olika frön som vi gillar och har hemma välj många frön eller den sort du uppskattar bäst.
-
Vispat brynt smör med citron och dill
Underbart gott vispat smör som du kan servera till alla våra bröd. Citronen kan du variera med lime.
-
Snabba kräftbrödet
Här bakar vi ett lite mörkare bröd fyllt med nötter, frön, aprikoser och russin. Brödet är bakat både på bakpulver och bikarbonat och äts med fördel när det är nybakat. Gott till ost, kräftor och olika tillbehör.
-
Västerbottenfocaccia
Perfekt bröd att servera på kräftbordet eller att servera som starters med olika små plock som ex kallskuret, ostar och delade grönsaker. Det kan inte bli så mycket bättre. Oliverna kan bytas ut mot ex stora kapris eller soltorkade tomater.
-
Små ostbaguetter
Här bakar vi många mindre baguetter, så att kanske alla gästerna kan få en baguette var. Ett annat tips kan vara att knyta placeringskorten runt bröden fiffigt och fint.
-
Håll avstånd till Skogens konung!
Det är lätt att bli exalterad när man får syn på en älg ute i skogarna. Samtidigt är en älgko med kalv ingenting att leka med. Det fick Göran Holmström själv erfara i östgötaskogarna.
-
Tillsammans tacklade vi cancern!
När 22-årige Kasper fick cancer var Karin den starka mamman. Tre år senare drabbades hon själv. Det har skapat ett särskilt starkt band mellan mor och son.

















