-
Eldsjälarna i Lomma ordnar julfirande för äldre och ensamma: ”Det finns ett stort utanförskap”
För sjunde året arrangerar Gemensam Jul i Lomma i år julaftonsfirande för 120 gäster – både äldre och Ukrainaflyktingar. Hemmets Journal var med i fjol när sill, skinka, prinskorv och all den andra julmaten dukades fram.
-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Vinterbadandet gör oss pigga och friska!
Nio kvinnor i Saltsjöbaden mellan 68 och 80 år träffas varje söndag sju månader om året för att kallbada i nollgradigt vatten, basta och umgås. Det stärker inte bara vänskapen utan även hälsan, menar de.
-
Vörtkryddat blåbärsbröd och hasselnötter
Du behöver 2 dl fullkornsmjöl av dinkel 4 dl siktat dinkelmjöl 1 dl rågkross 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 4 msk vörtmix 2 dl…
-
Baka härligt vörtbröd med hasselnötter!
Hembakat vörtbröd är alltid godast. Den här enkla varianten av filmjölksbröd med färdig vörtkryddsblandning, nötter och bär är bara att röra ihop.
-
Kändiskatten Cato hemma igen!
Cato är sannolikt den mest kände invånaren i Stockholmsförorten Björkhagen. Han sitter ofta på en parkbänk och umgås gärna med alla som vill.
-
Ugnsstekt fläskkarré med rotmos och ingefära
Du behöver 500 g fläskkarré 1 tsk salt vitlöksklyftor katrinplommon Ingefärsrotmos 1 kg kålrot 2 msk smör 2 msk finriven färsk ingefära salt Gör så…
-
Saffrans- och honungsglass med hallonsås
Du behöver 2.5 dl vispgrädde 2.5 dl mjölk 0.5 dl flytande honung 0.5 g saffran 0.5 msk mörk rom äggulor 1 dl strösocker Hallonsås 200…
-
Julglaserade revbensspjäll
Du behöver 1 kg tjocka revbensspjäll klyftad gul lök lagerblad 2 tsk salt 1 tsk kryddpepparkorn Glaze 3 dl julmust hackad gul lök skivade vitlöksklyftor…
-
Krämig rucolasill
Du behöver 420 g inläggningssill 30 g rucola 2 dl crème fraîche citron salt fintärnat rött äpple 5 cm finhackad purjolök Servera med rucola tärnat…
-
Tunnbröd med julskinka och grönkålschips
Du behöver Grönkålschips 100 g ansad grönkål 1 msk olivolja 0.5 tsk salt Tunnbröd 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0.5 tsk salt 2 dl…

















